1-0 De Jonghe David

Vanreybrouck Dieter VERBAAL PROTEST
 Louwagie Thibaut VECHTPARTIJ
 Van Driessche Bart VECHTPARTIJ

Sportgroep 70 won verdiend van een zwak Hadikades met het kleinste verschil en klimt zo uit de vergeethoek.

Hadikades was de enige ploeg die punten wist af te snoepen in de enorm sterke reeks van Sportgroep 70 tijdens de heenronde. Het haalde toen thuis een terecht punt en liet een enorm sterke indruk bij de Bruggelingen. Vier maanden later in de terugronde lagen de kaarten anders. Sportgroep 70 kende intussen een enorme terugval, en is nog steeds op zoek naar zijn beste vorm. Vanreybrouck Dieter kwam na zijn zware enkel blessure eindelijk tot spelen toe na een inactiviteit van meer dan 2 maanden. Het probleem lag vandaag bij de spitsen. Devlieghere Dieter herviel vorige zondag in zijn oude blessure, en is opnieuw voor minstens 4 weken geblesseerd, Despiegelare werd opgeroepen om stage te lopen in Londen bij chelsea, terwijl Louwagie Thibaut nog steeds sukkelt met zijn adductoren en de laatste weken zwaar onder vuur ligt, met als hoogtepunt vorige zondag toen de topschutter zijn ploeg woedend in de steek liet aan zijn vervanging tijdens de rust. Louwagie kwam uiteindelijk toch opdagen, maar voor aanvang van de wedstrijd stond zijn gemoed nog steeds op onweer. Dejonghe David kreeg de kans naast Louwagie om zich in de spits te bewijzen.

Het duo liet zich in de eerste helft onmiddellijk opmerken, Louwagie en Dejonghe vonden elkaar makkelijk, want beiden speelden in een ver verleden nog samen bij Sint-Joris. Hadikades kreeg geen poot aan de grond, en al snel moest de thuisploeg op voorsprong komen, maar Dejonghe plaatste de bal centimeters naast de kooi. Hij miste daar een unieke kans want na een schitterende pass van Louwagie kwam Dejonghe moederziel alleen voor doel. Wim Tas die de laatste weken volop zijn kans kreeg blesseerde zich al na 10 minuten en werd vervangen door de ervaren Schepens, waardoor het werd even herschikken achteraan. Sportgoep 70 toonde weer de mentaliteit van het seizoensbegin, en zette Hadikades constant onder druk. Louwagie draaide meer dan eens de bezoekende defensie zot maar kreeg geen bal tussen de palen. De thuisploeg kende geen geluk met de afwerking, en wat vroeger zo makkelijk lukte, ging nu o-zo moeilijk. De beste kans voor de rust was opnieuw voor Dejonghe. Desaeyer swingde het leer voor doel, Dejonghe won het kopduel, maar raakte niet voorbij de doelman. ?We hebben een schitterende eerste helft achter de rug, maar we hebben de kansen niet afgemaakt.? Baalde trainer Crommelinck aan de rust.

In de tweede helft was de partij iets meer in evenwicht, Vanden Bussche kreeg eindelijk wat werk. Toch was het de thuisploeg die de score opende. Op opnieuw een assist van de onvermijdelijke De Saeyer Christophe tikte Dejonghe de 1-0 tegen de touwen. Eindelijk die verdiende voorsprong waar Sport 70 zo voor had gevochten in die eerste helft. Even later werden de Hadikades-boys een terechte strafschop onthouden toen De Raedt werd gesandwicht tussen 2 spelers. De dwalende scheidsrechter deed of zijn neus bloedde, en waste zijn handen in onschuld. De partij werd potiger, en vooral Louwagie kreeg het hard te verduren. Onder meer wanneer hij onderuit werd geschopt in het strafschop gebied. Twijfelachtige penalty, want de verdediger speelde onder meer de bal, al bleef Louwagie enkele min. groggy tegen de vlakte. 5 min. voor affluiten werd Louwagie opnieuw zwaar aangepakt door de bezoekende defensie. Het was de druppel die de emmer die overlopen, en Louwagie revancheerde zich luttele seconden later op de eerst volgende man met de bal in de buurt door een vliegende tackle uit te brengen naar de benen. Gelukkig kon de 46 jarige middenvelder de dodentrap ontwijken, maar een rel ontstond op het veld waarin Vandriessche Bart en Andy Verstraete elkaar bijna op de vuist gingen. Louwagie mocht blij zijn met de gele kaart. Nog geen minuut later laaide het vuur weer hoog op toen opnieuw Verstraete een vuistslag uitdeelde naar de brave Schepens Dominiek. Vandriessche was niet af te koelen, en de wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten? Verstraete en Vandriessche kregen nog een rode kaart. Louwagie verontschuldigde zich achterna bij zowel de bezoekers, als bij zijn eigen ploegmaats die de spits opnieuw in de armen sloot.