4-8 De Spiegelaere Tom

Kaarten
Geen kaarten gegeven

WEDSTRIJDVERSLAG

Eerste Speeldag, nieuwe taktiek, enkele nieuwkomers, maar van aanpassingsproblemen geen sprake. Sportgroep 70 begon het seizoen met een overtuigende overwinning. 8-4 tegen New Holland.

Nee, dit is geen minivoetbaluitslag, maar de vernieuwde aanvallende tactiek van speler/coach Crommelinck Willy die niet in zijn kaarten liet kijken voor de wedstrijd. Met 3 spitsen spelen, daar was al sprake van op training maar op de laatste (en enige trouwens) oefenwedstrijd werd niet geexpirimenteerd.
Slechts minuten voor de aftrap maakte de trainer zijn selectie bekend. In een 4-3-3 zou worden gespeeld met de 2 ?backs? (waaronder nieuwkomer Bart Van Driessche) als mandekkers op de spitsen, en een ouderwetse libero. Een druk bezet middenveld, zelf met offensief ingestelde spelers als Vanreybrouck Dieter en Reynders Jan bijvoorbeeld, diende als buffer om de tegenpartij op te vangen. Bij de drie spitsen ten slotte was enkel Devlieghere Dieter vaste waarde. Louwagie Thibaut kwam halfweg het seizoen pas over naar sportgroep 70 waar hij slechts ??n maal scoorde in 10 wedstrijden, en Despiegelare Tom (Volledig nieuw) had slechts ??n helf gespeeld in de laatste voorbereidende wedstrijd.
De aftrap werd gegeven door sportgroep 70, en na een dertigtal seconden stond het al 0-1. De Spelers van New Holland hadden letterlijk nog geen bal geraakt. Een snelle combinatie kwam bij vedette Devlieghere Dieter die de vrij gelopen Thibaut aanspeelde. Aanpakken en schieten. Een knal die in de verste winkelhaak belande. Thibaut deed wat hij vorig jaar niet kon, scoren! Nog geen 2 minuten later was het weer prijs. Deze keer was het Dieter Devlieghere die scoorde op aangeven van nieuweling Tom. 0-2, en New Holland wist niet wat hen overkwam. Consternatie alom als het na 5 minuten spelen al 0-3 stond. Thibaut dribbelt zich vrij, en zette scherp voor richting Tom die aan de 2de paal kwam aangestormd. De New Hollandse keeper grabbelde naar de bal, kreeg die niet onder controle en viel met bal en al in doel. We gunnen Thibaut zijn doelpunt, waardoor hij zijn tweede van de avond maakt. Dubbel zoveel als het voorbije seizoen.
New Holland herstelde het evenwicht, en kwam een eerste keer aan het raam piepen, maar Sportgroep 70 bleef het gevaarlijkst. Halverwege de eerste helft werd het dan toch 0-4. Een Dieter-Dieter combinatie. Vanreybrouck speelt Devlieghere knap vrij, en die rond simpel af. New Holland speelt op dat moment goed mee, en kan de eerredder scoren. 1-4. Louwagie komt nog alleen voor de keeper, maar trapt naar de cornervlag. Dieter Devlieghere krijgt ook een kans, maar besluit te zwak. Aan de overkant moet Kristof Vanden Bussche knap ingrijpen op een knal vanuit de 2de lijn. Terug de andere kant op waar Thibaut met een heerlijke doorsteek bal Tom alleen op de keeper zend. Tom omspeelt de keeper en wandelt dan rustig de bal binnen. 1-5. De twee nieuwkomers bewijzen hun waarde wanneer Bart Van Driessche vanop eigen helft een schitterende pass verstuurd naar Tom. Die neemt de bal centraal aan, gaat even naar de buitenkant om vanop 15 meter de bal staalhard in de bovenkant van het doel te deponeren. 1-6, alstublieft!
Match gespeeld, en Sportgroep 70 nam de voet van het gaspedaal. New Holland kan nog voor de rust milderen, en scoort nog 2 maal. 3-6 is de ruststand.

Aan de rust werden enkele pionnen gewisseld door coach Willy. Iedereen speelt, en terecht. In de tweede helft is het wel New Holland dat het eerste scoort, 4-6. De tweede helft was redelijk gelijkopgaand, en iets minder spectaculair dan die eerste. Het middenveld had veel energie verbruikt om alle gaten dicht te lopen, en vermoeidheid liet zich blijken, toch kon Sport 70 de wedstrijd rustig controleren, en de nieuwe mensen waren geen verzwakking. O.a. Van Caille Christophe liet een zeer bedrijvige indruk. Ook Desmet Rudi (die opschoof naar het middenveld) speelde sterk. Hij zet vanuit zijn rechter flank goed voor op Tom. De boomlange spits neemt aan en schiet met een volley zijn derde van de morgen binnen. 4-7. Rudi stuurt nog Thibaut weg langs de rechter flank, die gaat zijn eerste man voorbij op snelheid, ontwijkt een tackle in het strafschop gebied en legt goed breed voor (ja) opnieuw Tom, die maar hoefde binnen te duwen. 4-8.
Een verdiende overwinning, met een groot aantal doelpunten te danken aan de aanvallende intenties van Willy. En dan nog te bedenken dat spelers als bijvoorbeeld, Emlyn, Gunther, Desaeyer Christophe, en Dejonghe David niet aanwezig waren. Zij zullen het niet makkelijk hebben om zich te manifesteren! E?n ding staat vast, met die kern gaan we een mooi seizoen te gemoet?

Een overzicht, om discussies te vermijden omtrent bepaalde weddingschappen?